Eerste levering planten staat klaar

De Waarderpolder wordt groener. Ton Belderok van Climatematters.nl is de initiatiefnemer van het project  De eerste planten gesponsord door MyEarth.Corporation zijn vrijdag aangekomen op het MAAK terrein. Met deze donatie wil MyEarth het project vergroening Waarderpolder steunen.

Rode kamperfoelie goed voor zuiveren van fijnstof

MAAK Haarlem heeft de primeur met deze eerste partij van ruim 250 ‘green junkies’. De plant komt uit de familie van de rode kamperfoelie en is bijzonder goed in het zuiveren van de lucht van fijnstof. Binnenkort komen de planten in de grond en wordt begonnen met de groene herinrichting van het MAAK-terrein.

Biodiversiteit, waterberging en temperatuurdemping

Naast de luchtzuiverende werking van beplanting moet de vergroening van het MAAK terrein zorgen voor meer biodiversiteit, waterberging en temperatuurdemping maar ook een gezondere, prettigere en productievere werkomgeving. Dit is nog maar het prille begin van een omvangrijk vergroeningsproject waarin de initiator ClimateMatters de samenwerking zoekt met de vele ondernemers van het bedrijventerrein de Waarderpolder.