Klimaatadaptatie, een zakelijk belang!

Klimaatadaptatie is geen luxe of iets voor natuurfreaks. Het betekent noodzakelijke maatregelen nemen om werken mogelijk te houden en bedrijfscontinuïteit te borgen. Is het allemaal zo ernstig? Ja, en het wordt nog erger, bloedhete zomers, zinderende steden, onbegaanbare versteende bedrijventerreinen en wateroverlast. Dit soort klimaatzaken neemt ClimateMatters serieus.

Klassiek in dat verband zijn techno-based maatregelen, wij benadrukken dat daarnaast bio-based innovatie veelbelovend is om klimaatveranderingen aan te pakken. Over het algemeen hebben ondernemers bij hun bedrijfsvoering maar weinig oog voor de natuur. Wat wel aanspreekt zijn dreigende stagnatie in bedrijfscontinuïteit en personele inzetbaarheid.  Hangt het een met het ander samen? Waarom, wat is de meerwaarde van die aanpak?

Bio-based werken aan klimaatadaptatie heeft toegevoegde waarde voor bedrijfscontinuïteit omdat kwaliteit van leven, gezondheid en welzijn van werknemers aan de orde zijn. Meegenomen is dan ook nog dat groene stedelijke gebieden prettiger en mooier zijn voor mensen dan alleen maar steen en asfalt. Goed gekozen vegetatie verwerkt CO2, levert zuurstof, brengt verkoeling, absorbeert fijnstof en reguleert afwatering.

Het zijn maar woorden maar wel woorden waarmee we duidelijk willen maken dat ‘groen’ overleving betekent, voor werknemers en hun bedrijven.